Maximaliseer je zonne-energie met een slimme thuisbatterij.
Bespaar meer, verdien aan de energiemarkt of sla jouw zonnestroom op voor de toekomst. Met een eigen thuisbatterij kies je voor slimme energieopslag en onafhankelijkheid.
✔ Energie opslaan voor later gebruik
✔ Bescherming bij stroomuitval
✔ Lagere energiekosten, wordt salderings-onafhankelijk
✔ Ook mogelijk zonder zonnepanelen
✔ Kies uit een van onze slimme pakketten
★★★★★ (5/5 - 143 beoordelingen)
Verdien aan netbalancering
Sla volledig automatisch energie op tijdens daluren en gebruik het tijdens piekuren. Ontlast het energienet en verdien geld, zelfs zonder zonnepanelen!
Verminder CO2-uitstoot
Door je eigen zonne-energie te benutten, verminder je fossiele brandstofverbruik en draag je bij aan een duurzamere wereld.
Zelfvoorzienende zonne-energie
Onafhankelijk van energieleveranciers
Gebruik opgeslagen zonne-energie wanneer jij het nodig hebt en bespaar op energiekosten, zonder afhankelijk te zijn van de salderingsregeling.
Met een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van stijgende energietarieven en externe leveranciers.
Pakket 1: Salderingsonafhankelijk
Voordelen Pakket 1
✔ Onafhankelijk van energieleveranciers
✔ Klaar voor de toekomst zonder salderingsregeling
✔ Hoogste percentage eigen stroom verbruiken
✔ Verdient zichzelf terug in 7-8 jaar
Wil je voorbereid zijn voor de toekomst, zonder afhankelijk te zijn van energieleveranciers? Met ons voordelige pakket 1 profiteer je maximaal van je zonne-energie, zelfs na het afbouwen van de salderingsregeling.
Je slaat de energie die je overdag opwekt op en gebruikt deze wanneer je het nodig hebt, zonder tussenkomst van het net. Dit systeem verdient zichzelf binnen 7-8 jaar terug, en je bent voorbereid op de toekomst zonder salderen. Zo verlaag je jouw energiekosten en blijf je onafhankelijk van stijgende energieprijzen.
Pakket 2: Verdien aan de energiemarkt
Voordelen Pakket 2
✔ Verdien geld door te handelen op de energiemarkt
✔ Bescherm je huis en apparaten bij blikseminslag
✔ Noodstroomvoorziening zonder gedoe
✔ Verdient zichzelf terug in 5-6 jaar
Wil je meer dan alleen energie opslaan? Met pakket 2 kan je thuisbatterij actief handelen op de energiemarkt en profiteer je van een korte terugverdientijd!
Verdien door energie op te slaan tijdens lage prijzen en te verkopen als de prijzen hoog zijn. Dit systeem biedt je de mogelijkheid om direct te profiteren van dynamische energieprijzen en zichzelf sneller terug te verdienen, vaak binnen 5-6 jaar. Dit is de slimste investering voor wie snel rendement wil behalen en actief wil bijdragen aan een duurzaam energienet.
Thuisbatterij Back-up Systeem (optioneel)
Voordelen back-up pakket
✔ Altijd stroom tijdens stroomuitval
✔ Bescherm je huis en apparaten bij blikseminslag
✔ Noodstroomvoorziening zonder gedoe
✔ Duurzaam en efficiënt back-up systeem
Wil je verzekerd zijn van stroom, zelfs bij uitval van het energienet?
Onze batterij opties bieden een betrouwbare back-up functie die je huis van stroom voorziet wanneer het net uitvalt. Of het nu gaat om een korte stroomonderbreking of een langdurige storing, met deze thuisbatterij heb je altijd toegang tot je eigen opgeslagen energie. Zo bescherm je je belangrijke apparaten en blijf je comfortabel, ongeacht wat er gebeurt. Dit systeem is ideaal voor wie zich wil voorbereiden op noodsituaties.
Belangrijk hierbij is dat de bij dagelijks gebruik van de batterij deze leeg kan zijn wanneer de stroom uitvalt. Dus om altijd van de noodstroom voorziening gebruik te kunnen maken, moet je jouw batterij altijd gedeeltelijk geladen hebben. Dit kan met de instellingen in het portaal worden geregeld.
Slim omgaan met energie en opslag
Ontdek hoe dynamische energiecontracten en thuisbatterijen je helpen om energie te besparen, onafhankelijker te worden en slimmer met je stroom om te gaan.
Dynamisch energiecontract?
De prijzen van een dynamisch contract zijn per uur verschillend. Hierdoor ligt het gebruikersrisico bij de klant. Bij een vast of flexibel contract betaal je onwetend voor dit risico. Hierdoor ligt de gemiddelde prijs van een dynamisch contract lager dan bij een vast of flexibel contract.
Wat voegt een thuisaccu toe?
Een thuisbatterij (of thuisaccu) biedt zekerheid en besparing. Door de batterij op te laden tijdens daluren en te gebruiken bij piektarieven, verlaag je de gemiddelde stroomkosten. Ook kun je, zolang de salderingsregeling geldt, winst maken door energie te verkopen tijdens dure momenten. De overheid wil stroomhandel aantrekkelijk houden om het net in balans te houden, maar hier is nog geen concreet voorstel voor. Bovendien hebben veel batterijen een Energie Management Systeem (EMS) dat apparaten, zoals een laadpaal, slim aanstuurt om overbelasting te voorkomen en energie efficiënt te verdelen.
Hoe groot moet mijn thuisbatterij zijn?
Bij het kiezen van de juiste thuisbatterij is het essentieel om je energieverbruik te analyseren, inclusief het sluimerverbruik van apparaten die continu aanstaan, zoals een warmtepomp of koelkast. Dit verbruik is vaak zichtbaar in de nachtelijke energieconsumptie. De batterijcapaciteit moet groot genoeg zijn om dit verbruik én je dagelijkse behoeften op te vangen. Daarnaast moet de batterij voldoende vermogen hebben voor piekgebruik, zoals een elektrisch fornuis. Vermijd echter een te grote batterij, om onnodige kosten en milieu-impact te beperken. Slimme energiesystemen helpen bij efficiënt energiebeheer.
Is een thuisbatterij milieuvriendelijk?
Een thuisbatterij heeft zowel voor- als nadelen voor het milieu. De productie vereist veel energie en grondstoffen zoals lithium en kobalt, wat een impact heeft op het ecosysteem. Op de lange termijn helpt een thuisbatterij echter de CO2-uitstoot te verlagen door overtollige zonne-energie op te slaan, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt. Dankzij recycling kan lithium hergebruikt worden, wat de milieu-impact verder verkleint en bijdraagt aan een duurzamer energiegebruik.
Wij werken alleen met de beste merken die garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid.
Enphase is een vooraanstaand merk dat batterijen maakt voor thuisgebruik, speciaal ontworpen om je zonnepanelen nog efficiënter te maken.
De Enphase IQ Battery is veilig, makkelijk te installeren en past goed bij je bestaande of nieuwe set zonnepanelen. Dankzij de handige app kun je altijd zien hoeveel energie je opslaat en gebruikt. Een ander groot voordeel: de batterij zorgt ervoor dat je tijdens stroomuitval toch gebruik kunt maken van je eigen opgewekte energie. Zo heb je altijd stroom wanneer je het nodig hebt.
Benieuwd naar wat een thuisbatterij voor jou kan betekenen?
Elke woning en elk huishouden heeft unieke energiebehoeften. Of je nu je zelf opgewekte zonnestroom wilt opslaan, onafhankelijk wilt worden van energieleveranciers, of wilt handelen op de energiemarkt, er is altijd een batterij die bij jouw situatie past. Bij ReconnectEnergy maken we daarom altijd een offerte op maat, afgestemd op jouw wensen. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe een thuisbatterij je energievoorziening kan transformeren!
Maak kennis met ReconnectEnergy
ReconnectEnergy is gespecialiseerd in alles rondom groene energie en duurzaamheid, van zonnepanelen tot thuisaccu’s en laadpalen. Met onze roots in Haarlem bedienen we klanten in de hele Randstad maar ook daarbuiten. Wij leveren het complete pakket, van advies tot installatie, met zorg, maatwerk en aandacht voor de specifieke situatie van elke klant.
Snelle installatie binnen 1 werkdag
Bij ReconnectEnergy zorgen we voor een razendsnelle installatie binnen één werkdag. Onze ervaren, VCA-gecertificeerde monteurs werken volgens de hoogste normen (NEN-1010 en NEN-3140) om te garanderen dat jouw thuisbatterij snel en veilig wordt geplaatst.
Van A tot Z: advies tot installatie
Van persoonlijk advies tot de installatie en zelfs na de plaatsing, wij regelen alles voor jou. Met 5 jaar garantie op onze diensten en producten zorgen wij ervoor dat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van je thuisbatterij.
Altijd de beste prijs
Bij ons profiteer je altijd van de beste prijs. We kopen direct in bij de leverancier, zonder tussenpartijen, wat betekent dat jij nooit teveel betaalt voor jouw product. Kwaliteit en betaalbaarheid gaan bij ons hand in hand.
Uitgebreide service en onderhoud
Ook na de installatie staan onze service monteurs voor je klaar. Of je nu een extra thuisbatterij wilt toevoegen of onderhoud nodig hebt, wij bieden volledige ondersteuning om te zorgen dat alles naar wens blijft werken.
Gekozen door honderden tevreden huishoudens!
Bij ReconnectEnergy zetten we ons met enthousiasme in om jou te helpen overstappen naar een duurzame woning. We hebben al diverse huishoudens en bedrijven in Noord-Holland geholpen met het installeren van laadpalen, zonnepanelen, thuisbatterijen en nieuwe meterkasten.
Veelvoorkomende vragen over thuisbatterijen
Welke soorten thuisbatterijen zijn er beschikbaar?
Er zijn drie hoofdtypen thuisbatterijen:
-
Lithium-ion: Het meest voorkomend vanwege de lange levensduur en hoge capaciteit.
-
Loodzuur: Goedkoper, maar met een kortere levensduur en minder efficiëntie.
-
Zoutwater: Milieuvriendelijker, maar minder wijdverbreid.
Wat kost een thuisbatterij?
De kosten voor een thuisbatterij variëren tussen de €2.000 en €25.000, exclusief installatiekosten. Dit hangt af van de capaciteit en extra functies van het systeem. Een gemiddelde installatie voor woningen die wij uitvoeren begint vanaf 4.500 voor een klein systeem en 7.5/8.500 voor een gemiddeld systeem. Hierbij zit het materiaal inbegrepen.
Kan een thuisbatterij mij geld besparen?
Ja, een thuisbatterij slaat energie op wanneer deze goedkoop is of van je zonnepanelen komt, waardoor je geld bespaart op elektriciteit tijdens piekuren. In gebieden met tijdsgebonden tarieven kunnen de besparingen zelfs groter zijn. Bij vaste en flexibele contracten zal het enkel om het verhogen van eigen verbruik gaan. Dit is minder voordelig, maar bespaart nog steeds aanzienlijk, daarnaast is de levensduur van de batterij dan langer.
Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan?
Dit hangt af van de capaciteit van de batterij. Kleinere batterijen kunnen enkele apparaten urenlang van stroom voorzien, terwijl grotere batterijen het hele huis voor korte periodes van stroom kunnen voorzien. Meestal wordt een batterij uitgekozen om minimaal het sluimer verbruik van de nacht te kunnen dekken. (denk aan koelkast; warmtepomp etc.)
Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
De levensduur van een thuisbatterij is doorgaans tussen de 15 en 25 jaar. Regelmatig onderhoud en het vermijden van extreme temperaturen kan de levensduur verlengen. Garantie houdt echter vaak op na 10 jaar.
Kan ik volledig van het net afgaan met een thuisbatterij?
Hoewel sommige systemen off-grid kunnen functioneren, blijven de meeste huizen aangesloten op het net voor een betrouwbare stroomvoorziening. Een batterij vermindert de afhankelijkheid van het net, maar vervangt het meestal niet volledig.
Werkt mijn batterij tijdens een stroomstoring?
Ja, thuisbatterijen kunnen essentiële apparaten van stroom voorzien tijdens een stroomstoring. Dit kan echter alleen met de stroom die je hebt opgeslagen en is beperkt tot het vermogen van de omvormer. Indien dit gewenst is moet er een goede berekening gemaakt worden voor de apparaten die op de noodstroom worden aangesloten.
Waar kan een thuisbatterij worden geïnstalleerd?
Thuisbatterijen worden meestal in een garage of kelder geïnstalleerd en zijn compact genoeg om in de meeste ruimtes te passen. Daarnaast zien wij steeds vaker dat thuisbatterijen buiten worden geïnstalleerd. In Engeland is dit nu ook de norm.
Heb ik zonnepanelen nodig om een thuisbatterij te gebruiken?
Nee, je kunt de batterij opladen via het elektriciteitsnet tijdens daluren en de opgeslagen energie gebruiken wanneer de prijzen hoger zijn. Het combineren van een batterij met zonnepanelen optimaliseert echter je besparingen.
Heeft een thuisbatterij onderhoud nodig?
Over het algemeen hebben thuisbatterijen weinig onderhoud nodig. Extreme temperaturen kunnen echter de prestaties beïnvloeden, dus het is aan te raden de batterij in een milde omgeving te plaatsen. Daarnaast is het aangeraden bij plaatsing buiten, om een zonnescherm of ombouw te plaatsen voor UV bescherming.